Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hemtjänstens dag – en dag att hylla våra hjältar

Anna Fors

I morgon, lördag den 27 januari, är det hemtjänstens dag. Luleå kommun vill hylla alla duktiga vårdbiträden, undersköterskor och övriga medarbetare som arbetar inom kommunens hemtjänstteam.
– Hemtjänsten är en oerhört viktig funktion i vårt samhälle. Den måste alltid fungera. När resten av samhället stannar av så jobbar hemtjänsten på som vanligt, säger Anna Fors, en av kommunens tre områdeschefer i hemtjänsten.

Hemtjänstens dag grundades för några år sedan av Anne Kotavuopio Jatko från Kiruna. Hon ville hylla hemtjänstpersonalen för att de alltid fanns tillgängliga under årets alla dagar.

– Hemtjänstpersonalen är verkligen våra sanna vardagshjältar. De löser allt, säger Kristin Holmström och får medhåll av sin chefskollega Gabriella Lindkvist Durhan.

Hyllning till hemsjukvården

Hemsjukvårdens medarbetare arbetar nära hemtjänsten och ska inte glömmas bort. Här arbetar sjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter.

– De utmaningar som hemtjänsten och hemsjukvården möter och löser tillsammans för att ge våra brukare och patienter en säker och god vård och omsorg är fantastisk, säger områdescheferna.