Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Anna Andersson och Mohamad Alakhras.

Workplace Luleå är igång

Det har hunnit gå en tid sedan Workplace Luleå startade. Projektet är ett samarbete mellan Arbetsmarknadsförvaltningen på Luleå kommun, Arbetsförmedlingen och Europeiska Socialfonden (ESF).

Viktor Kåreborn är projektledare och gläds över en positiv start.
- Vi har varit ute och träffat många potentiella arbetsgivare och det har varit positiva reaktioner när vi berättat om projektet. Vi har redan tio personer som är på väg ut i praktik och ungefär tio platser till som är på gång, berättar han.

Mohamad trivs i Luleå

En av dem som hunnit påbörja sin praktik är Mohamad Alakhras. Efter att ha flytt från Syrien har han nu bott i Sverige i tre år. Han kom till Luleå i februari i år.
- Jag trivs jättebra i Luleå och vill gärna stanna kvar. Jag ser fram emot att lära mig mer om staden och träffa nya vänner. Något som jag inte har gjort än men hoppas kunna göra snart är att gå och se när Luleå Hockey spelar, säger Mohamad och skrattar.

Viktor Kåreborn, Mohamad Alakhras och Anna Andersson.

Workplace Luleå ska matcha utrikesfödda Luleåbor med uppehållstillstånd som är inskrivna hos Arbetsförmedlingen mot företag som har rekryteringsbehov.
- I början av projektet har vi jobbat hårt med att hitta lämpliga arbetsgivare som brinner för att hjälpa människor ut i sysselsättning. Vi märker att företagsledare idag vill göra gott samtidigt som man fyller ett rekryteringsbehov, förklarar Viktor.

- För oss har det funkat jättebra. Vi fick vara med i processen innan Mohamad kom till oss och kunde beskriva vilket behov vi hade. Vi fick även träffa några olika kandidater och valet föll på Mohamad, säger Anna Andersson, chef på Elgiganten i Luleå.

Unikt upplägg med arbete och utbildning parallellt

Upplägget för Workplace Luleå ser ut så att deltagaren gör praktik under en månad. Fungerar allt bra anställs deltagaren på 80 % på en tidsbegränsad anställning och fortsätter att delta i projektet 20 % i veckan under fyra månader. Den dag de deltar i projektet får de språkträning, arbetsmarknadskunskap och andra kompetenshöjande insatser.

- Vi gillar det här upplägget med utbildning och arbete parallellt. Det är unikt att få ha en person hos sig i fem månader. Vi lär känna Mohamad, han kommer in i arbetet, utvecklar språket och blir en i gänget. Det är klart att han har helt andra förutsättningar att konkurrera om en anställning då än om han skickat in en ansökan utan att vi känt honom, säger Anna.

- Dessutom erbjuder vi stöd till arbetsgivaren i form av handledning, problemlösning och hjälp med anställningsstöd om deltagaren är berättigad till det, fyller Viktor i.

Workplace Luleå ska överbrygga hinder

Arbetslösheten i landet ligger idag på 3,9 procent för personer födda i Sverige. Motsvarande siffra är 22 procent för personer som är födda i ett annat land.
- Samtidigt har vi arbetsgivare som skriker efter anställningsbara personer. Vårt mål är att överbrygga de hinder som gör att målgruppen utrikesfödda idag har svårare att komma in på arbetsmarknaden, förklarar Viktor.

Mohamad är uppenbart nöjd med sitt nya jobb.
- Jag känner mig redan hemma och vill vara kvar och fortsätta utvecklas. Mitt jobb är att ta hand om kunderna, bjuda på kaffe och visa dem till rätt avdelning. Jag kan även hjälpa till att tolka till kunder som pratar arabiska. Anna och alla andra har varit bra på att ta hand om mig som ny. Hon är jättebra – en riktig människokännare, avslutar han.