Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Seniorveckans sista dag, fredag, var välbesökt vid Fyren i Luleå.

Dans och glädje under årets seniorvecka

Maria Björnfot

Seniorveckan innehöll många aktiviteter för äldre och funktionsnedsatta. Sista dagen var välbesökt med 80 personer som fyllde dansgolvet och svingade så det stod härliga till.
– Ja, det var en väldigt lyckad vecka, säger Maria Björnfot, undersköterska vid Fyren i Luleå.

Seniorveckan genomfördes mellan den 2-6 oktober. Den inleddes i hälsans tecken med en föreläsning om hur man förebygger fall. Korpen informerade om deras seniorverksamhet och Luleå kommuns syninstruktör svarade på frågor.

Under tisdagen var det fokus på anhöriga som bjöds på kaffe och rulltårta. Kommunens anhörigstöd och demensteam minglade vid fikaborden tillsammans med Svenska kyrkan samtidigt som Katrin Grönlund och Ida Bo-Sturesdotter sjöng.

Föreningarnas dag

Onsdagen innehöll information från många olika aktörer, bland annat berättade Monica Forsberg från Luleå kommun om IBIC - individens behov i centrum.

Torsdagen var föreningarnas dag. Teatergruppen aPROpå bjöd på trevlig underhållning med många skratt och PROs sångfåglar sjöng om hur världen ser ut i dag.

– Vi fick även veta vad kommunala pensionärsrådet sysslar med och det var jätteintressant, säger Maria Björnfot.

Dagen avslutades med att Berndt Dimeus spelade dragspel.

Dans för alla

På seniorveckans sista dag, fredag, var det dans för hela slanten. Åttio personer dansade och den molntunga dagen sprack upp i sol.

– Det var fullt på dansgolvet och ja, till och med solen tittade fram, säger Maria Björnfot och skrattar.