Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tillsammans i Teknikens Hus

Tillsammans i Teknikens Hus, TTH, är ett integrationsprojekt för nyanlända ungdomar 14-18 år i Luleå och Boden. TTH vill skapa en mötesplats över språk och kulturella gränser med information, utbildning och experiment inom teknik och naturvetenskap. Under våren 2017 är det två söndagsträffar, 2 april och 14 maj.

Teknikens Hus vill visa på kunskap och utbildning som en viktig plattform och möjlighet för framtiden, att nyanlända ungdomar på sikt kan bli en kraft och tillgång för regionen och att de med sina erfarenheter och kompetenser kan bidra till Norrbottens tillväxt och utveckling.

Teknikens Hus erbjuder ungdomarna från flyktingboendena tillsammans med sina handledare gratis entré till en mötesplats i en kreativ, unik miljö och aktivitetsdagar där de med pedagoger får prova teknik som t ex robotprogrammering , elektronik, konstruktioner mm.

Mer information om Tillsammans i Teknikens Hus hittar du på hemsidan.länk till annan webbplats

För frågor, kontakta:
Linda Ökvist Johansson, projektledare.
linda.okvist.johansson@teknikenshus.se
Tfn: 0920-49 22 03

Tillsammans i Teknikens Hus är möjligt tack vare medel från Region Norrbotten, Länsstyrelsen, Luleå- och Bodens kommun. Projektet hoppas på en utvidgning under kommande år så att det kan omfatta fler kommuner.