Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hanna är en av kommunens yngre chefer

Hanna Malmström

Hanna Malmström började jobba som enhetschef i Luleå kommun som 23-åring, då på ett sommarvikariat. I dag är hon 27, etablerad i sin chefsroll och trivs med sin varierande vardag.

Hanna är enhetschef på Älvsgårdens vård- och omsorgsboende som ligger på bostadsområdet Tuna. Hon upplevde inga större svårigheter med att komma in som ung chef när hon började för fyra år sedan. Hon var sig själv och fick bra stöd av kollegor och mentorer.

– Kollegorna betyder allt för mig som enhetschef, utan dem skulle jag nog inte ha klarat mig lika bra. Jag har även en chef som varit väldigt stöttande, berättar Hanna.

Att Hanna hamnade inom serviceyrket är ingen överraskning. Hon gick en beteendevetenskaplig utbildning med inriktning mot sociologi. Hennes mamma har jobbat som undersköterska och Hanna har tidigare arbetat som vårdbiträde.

– Jag gillar mitt jobb. När man jobbar på ett boende får man vara med om så mycket, allt från att fixa en hiss till att hälsa anhöriga välkomna vid inflytt och alla unika möten med människor, säger Hanna.

Ödmjukhet är viktigt

Som chef försöker Hanna vara ödmjuk, rak och stå för sina beslut. Hon reflekterar ständigt över vad som händer, hur hon skulle kunna göra saker bättre och förbättra sig själv. Hanna ansvarar i dag för en verksamhet med tre enheter och hon försöker alltid se till teamets bästa. Hon trivs med sin roll om än den ibland kan vara komplex.

– Att träffa många människor i svåra situationer kan vara en utmaning men det är också det som gör jobbet spännande. Det svåraste med mitt jobb är nog att gå hem i tid, avslutar Hanna.

Text: Birgit Lind/Jobbcenter Södra