Tillsammansgrupper för barn och ungdomar

Många barn och ungdomar växer upp i miljöer där någon vuxen dricker för mycket alkohol eller använder andra droger, ibland i kombination med psykisk ohälsa.

Dessa barn kan bli stärkta av att få träffa andra som befinner sig i samma situation. Luleå kommun och Svenska kyrkan erbjuder Tillsammansgrupper för barn i åldern 8-19 år.

I Tillsammansgruppen får du träffa andra i din ålder som har det som du. Du får hjälp att förstå hur hela familjen påverkas av beroendet. Du stärker din självkänsla och får lära känna människor som lyssnar på dig.

Vi erbjuder även Tillsammans förälder, en grupp för föräldrar som har barn som deltar i grupp.

Att delta i en Tillsammansgrupp

Tillsammansgrupperna startar i början av år 2019. Gruppen träffas en gång per vecka efter skoltid och det är gratis att vara med. Ledarna har tystnadsplikt och det som sägs inom gruppen stannar där.

Lokal: Mötesplatsen för barn och föräldrar, Smedjegatan 17 B.

Kontakt

Vill du vara med i en grupp eller känner du någon som kan vara intresserad? Kontakta Ulrika Nygård på telefon 0920-45 30 00 eller gör en intresseanmälan nedan. 

Här kan du anmäla intresse för att delta i en Tillsammansgrupp. När du skickat in din intresseanmälan kommer du att få en bekräftelse via e-post på att anmälan är mottagen.

Uppgifter tillhörande den som gör intresseanmälan, om annan än barnet/ungdomen: