Föräldrakurser

Är du som förälder intresserad av att träffa andra föräldrar i grupp och diskutera frågor rörande föräldraskap. Anmäl dig då till någon av våra kostnadsfria föräldrakurser. Vi har olika kurser beroende på ditt barns ålder och vilka behov du som förälder har.

Våra grupper riktar sig till föräldrar i Luleå kommun och genomförs, om inte annat anges, på Smedjegatan 17 B i centrala Luleå.

ABC - Alla barn i centrum

ABC är gruppträffar för alla föräldrar som har barn i åldern
3-12 år. Du som deltar får med dig insikter och konkreta tips som underlättar din och barnets gemensamma vardag. Gruppen träffas vid fyra tillfällen. Läs mer om ABC.

Komet föräldrautbildning

Komet riktar sig till föräldrar med barn i åldern 3-11 år. Komet är ett mer omfattande program för dig som vill minska konflikter och få en bättre relation med ditt barn. Gruppen träffas elva gånger. Läs mer om Komet föräldrautbildning.  

Connect

Connect riktar sig till föräldrar med barn 8-18 år. Connect fokuserar på barnets olika beteenden och hur man som förälder kan förstå och hantera dessa. Gruppen träffas vid nio tillfällen. Läs mer om Connect.

Älskade förbannade tonåring

Älskade förbannade tonåring är gruppträffar för föräldrar med barn i åldrarna 13-18 år och utgår från boken med samma namn. Syftet är att ge tonårsföräldrar sätt att klara av svårigheter, att bygga en positiv relation med sin tonåring och att hitta sätt att lotsa sitt barn in i vuxenlivet. Gruppen träffas vid fyra tillfällen. Läs mer på Älskade förbannade tonåring.

Att vara steget före i en drogliberal värld

Att vara steget före i en drogliberal värld är en kvällsföreläsning för föräldrar som vill lära sig mer om ungdomar och droger. Ta chansen och var steget före. För mer information och anmälan.