Arkiv över alla nyheter

Här hittar du ett arkiv över alla nyheter som har publicerats på Luleå kommuns webbplats.

 • Dags att välja skola 15 januari - 15 februari


  Visste du att genom det fria skolvalet har du som vårdnadshavare rätt att önska vilken skola ditt barn ska gå på? Nu är det dags att ansöka till kommunala grundskolor inför hösten.
  Publicerat

 • Stadsbyggnadsnämndens förslag - upprustning av Porsö centrum


  Nu föreslås upprustningen av Porsö centrum starta. Arbetet delas in i två etapper och första etappen startar under året. Bland annat ska Kunskapens bro rustas. Politikerna i stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott behandlar ärendet vid årets första möte den 13 januari 2022.
  Publicerat

 • Direktlänkar till Porsön och Hertsön


  För att göra det enklare att hitta information om de olika bostadsområdena har vi byggt upp startsidor där du kan få samlad information. Inledningsvis är det Porsön och Hertsön som har egna startsidor.
  Publicerat

 • Pris för hållbar skogsförvaltning


  Johan Kristoffersson, skogsförvaltare vid stadsbyggnadsförvaltningen, fick under kommunfullmäktige den 20 december ta emot pris för hållbar utveckling 2021 av ordföranden vid miljö- och byggnadsnämnden, Maritha Meethz.
  Publicerat

 • Var ska nya utegym placeras? - Kom med förslag!


  Efterfrågan av fler utegym har ökat vilket har lett till att Luleå kommun nu satt upp ett mål där det ska finnas ett utegym per stadsdel eller en per större samlande by/samhälle. Nu kan du bidra med synpunkter på var du tycker att vi ska placera nya utegym.
  Publicerat

 • Var ska nya utegym placeras? - Kom med förslag!


  Efterfrågan av fler utegym har ökat vilket har lett till att Luleå kommun nu satt upp ett mål där det ska finnas ett utegym per stadsdel eller en per större samlande by/samhälle. Nu kan du bidra med synpunkter på var du tycker att vi ska placera nya utegym.
  Publicerat

 • Jobba med Luleås tillväxt - välkommen till oss!


  Stadsbyggnadsförvaltningen, Luleå kommun arbetar med att planera för ett Luleå med 100 000 invånare år 2040. Inom kort behöver vi fler kollegor.
  Är du en av dem?

  Publicerat

 • Maxgränser kultur-och fritidsverksamhet


  Med anledning av de nya smittskyddsåtgärderna från Folkhälsomyndigheten anpassar Luleå kommun sina kultur-och fritidsverksamheter från i morgon, 23 december. Det innebär begränsningar i antalet besökare på badhus, bibliotek och idrottsanläggningar. Även Kulturens hus verksamheter påverkas av nya publikrestriktioner.
  Publicerat

 • Snart öppnas Hertsövägen


  Nu går vi in i sluttampen med det stora grävjobbet under Hertsövägen i höjd med Örnäsrondellen. Förhoppningen är att vi ska kunna öppna Hertsövägen helt innan årsskiftet.
  Publicerat

 • Risslan - nytt arbetsplatsområde för ÅVC och räddningstjänsten


  ÅVC - Återvinningscentralen och ÅVM - Återvinningsmarknaden har flyttat från Kronanområdet till Risslan på Lilla Mjölkuddsberget i Porsödalen och öppnades för användning den 10 december 2021.
  Publicerat

 • Hertsön i fokus


  Det är mycket som händer och kommer att hända på Hertsön. Ny skola och nytt badhus är bara några saker. Ett helt nytt område, Hertsöheden, planeras också och kommer att innebära många nya Hertsöbor.
  Publicerat

 • Full fart framåt - vi behöver fler kollegor


  På Stadsbyggnadsförvaltningens avdelning stadsplanering och infrastrukturdrift är arbetet med att planera och möjliggöra för ett Luleå med 100 000 innevånare år 2040 sedan länge igång, och i ett rasande tempo dessutom. ­
  Publicerat

 • Lunchmatsedeln


  Det pågår ett arbete för att digitalisera den administrativa hanteringen för måltidsverksamheten i Luleå kommun. Som ett led i arbetet har vägen in till den digitala menyn (lunchmatsedeln) förändrats.
  Publicerat

 • VA-taxan föreslås höjas 2022


  Stadsbyggnadsförvaltningen föreslår att den fasta och rörliga va-taxan höjs med fem procent från och med årsskiftet 2021/2022. Orsaken är bland annat den höga investeringstakten i kommunen.
  Publicerat

 • Tempus hemma - ny app för att registrera vistelsetid i förskola/fritidshem


  Från och med 1 november ska appen Tempus Hemma användas för att lägga in vistelsetid (schema) i förskola och fritidshem. Det betyder att från och med 31 oktober går det inte lägga vistelsetid (schema) i Tieto-appen längre.
  Publicerat

 • Trafikstörning Hertsövägen i höjd med Cirkle K/Örnäsrondellen
  2021-09-03 -- 2021-12-31*


  I samband med att projekt Östra Länken drar fram ledningar i området blir det ändrade trafikflöden på Hertsövägen i höjd med handelsområdet vid Svetsargränd och Lövskatan.
  Publicerat

 • Dags att ansöka om förskoleplats inför våren 2022


  Nu är det dags att ansöka om förskoleplats inför våren 2022.
  Ansökan bör vara inlämnad senast 31 augusti 2021. Första uttagningen sker i september och har du ansökt i tid är det större chans att du får ditt förstahandsval.

  Publicerat

 • Branden på Furuparksskolan


  Strax innan klockan elva på lördagskvällen, 5 april, fick räddningstjänsten larm om en brand på Furuparksskolan på Skurholmen i Luleå. Räddningstjänsten bekämpade branden under hela natten och meddelar på söndagsmorgonen att branden är under kontroll, och att man kommer att vara på plats under större delen av söndagen för att jobba med eftersläckning.
  Publicerat

 • Unikum - Ny lärplattform från höstterminen


  Från och med höstterminens start är det Unikum som är ny lärplattform i Luleå kommuns förskolor och skolor. Lärplattformen ska stötta skolans kommunikation med vårdnadshavare så att du på ett tydligt sätt kan följa ditt barns utveckling och lärande.
  Publicerat

 • Sommarskola i grundskolan 2021


  Årets sommarskola organiseras samlat vid Montessoriskolan och vid Råneskolan mellan 14 - 24 juni.
  Publicerat

 • Vem tycker du förtjänar att uppmärksammas för sitt arbete med barn och elever?


  För att uppmärksamma personal i Luleå kommuns förskolor/skolor som enskilt eller i arbetslag arbetar på ett föredömligt sätt för att barn och elever ska nå kunskapsmålen delar barn- och utbildningsförvaltningen ut två stipendier på 10 000 kr.
  Publicerat

 • Förskoleplats inför hösten 2021


  Nu är det dags att ansöka om förskoleplats inför hösten 2021. Ansökan bör vara inlämnad senast 28 februari 2021.
  Publicerat

 • Är du permitterad vårdnadshavare med barn i förskola?


  Det här gäller dig som har barn i förskolan och är permitterad.
  Publicerat

 • Mötesplatsen för barn och föräldrar har stängt


  Mötesplatsen för barn och föräldrar har stängt från och med torsdag 12 november på grund av ökad risk för smittspridning och skärpta allmänna råd i norrbotten.
  Publicerat

 • Kallt och dragigt i villan - energirådgivaren ger råd och tips


  Att se om sitt hus inför vintern är alltid en bra idé. Är du osäker på vad som är bäst att göra för just ditt hus – kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare så kan ni tillsammans titta på ditt hus unika förutsättningar.
  Publicerat

Senast publicerad: 2019-09-24Senast uppdaterad: 2019-09-24