E-faktura - elektronisk faktura för dig som leverantör

Att skicka en e-faktura är mycket enkelt. Den standardlösning som passar er bäst beror givetvis på era befintliga förutsättningar. Nedan finns flera olika lösningar att välja mellan. Kan ni redan skicka en Svefaktura så använder ni er befintliga lösning.

E-faktura

För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor vill Luleå kommun ta emot elektroniska fakturor från våra leverantörer.

Med denna rutin uppnår vi en mycket effektivare och säkrare process för både er som leverantör och för oss som kund. Standarden för e-fakturor i Sverige, Svefaktura, är det format som vi har valt att arbeta med. Oavsett förutsättningar eller storlek på ert bolag finns det enkla metoder och tjänster att tillgå. I upphandlingar kräver vi e-fakturor från våra leverantörer. (Observera att det är Svefaktura som är elektronisk faktura och inte faktura per mail eller PDF)

Fördelen för er leverantörer 

  • I aktiv arbetstid tar det i regel högst 15 minuter från er part att komma i gång
  • E-fakturor har en positiv miljöpåverkan
  • Ni kan använda samma e-fakturalösning mot många av era kunder
  • Konkurrensfördel
  • Effektiv och säkrare betalning 
  • Mer korrekta fakturor
  • Sänker kostsam felhantering
  • Fakturor betalas i tid i större utsträckning
  • Minskar administrationen med förseningsavgifter

Att skicka e-fakturor kräver ingen utbildning eller specialkunskaper. Att komma igång nu ger er både konkurrensfördelar och innebär att ni kan skicka e-fakturor till både befintliga och framtida kunder.

Vem ringer ni för att komma igång?

Luleå kommun samarbetar med InExchange och du som leverantör tar kontakt med InExchange, 0500–44 63 60, för att få reda på hur ni enklast skickar e-fakturor till oss. InExchange har allt från webbregistrering till lösningar för att skicka e-fakturor direkt från ert affärssystem. Har ni redan en tjänst för att skicka e-fakturor kontaktar ni er befintliga operatör vid behov av hjälp.

För dig med affärssystem eller bokföringsprogram:

InExchange Fakturaskrivare

För er som har kunder med önskemål om olika format – e-faktura, PDF eller papper. Fakturorna skickas direkt från ert affärssystem medan vi håller koll på vilken kund som vill ha vad. 

InExchange Integrerade tjänster

Om ni har stora fakturaflöden kan en integrerad lösning passa bäst. Kontakta InExchange för en offert.

InExchange Web – för dig utan affärssystem

Luleå kommun erbjuder er som inte har ett affärssystem eller bokföringsprogram att manuellt registrera 100 fakturor per år - via InExchange Web.