Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Framgångsrikt entreprenörskap prisas av Luleå kommun

Kommunstyrelsen har idag beslutat att dela ut Luleå kommuns företagarstipendium till Arvidssons Takstolar AB. Ägarna Richard och Johan Arvidsson mottar priset den 26 april under Luleå Business Evening.
-Vi gör alltid vårt yttersta och vill vara duktiga på det vi gör, säger Richard Arvidsson när Lenita Ericson och Niklas Nordström möter upp och förmedlar motiveringen till beslutet.

Motiveringen till beslutet lyder enligt följande: 
”Ett framgångsrikt entreprenörskap i en bransch som har rötterna i den norrbottniska myllan. Ägarna har lett företaget framåt till att bli gasellföretag år 2015, 2016 och 2017. Arvidssons Takstolar AB har haft en positiv inverkan på såväl Luleås tillväxt som den regionala byggbranschens utveckling. Företaget kännetecknas av sitt kundorienterade arbetssätt och ett starkt entreprenörskap. En glimrande polstjärna bland Luleås företag!”

Företagsstipendiet delas ut i syfte att synliggöra goda förebilder för företagare, samhälle samt bidrar till förverkligandet av Vision 2050.
För att kunna bli nominerad som företagsstipendiat ska personen äga eller vara delägare i företaget och ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning. Företaget ska även vara lokaliserat i Luleå eller ha sitt huvudkontor i Luleå. Det är företagarens insats som bedöms vad gäller gott företagsklimat och/eller en bred och växande arbetsmarknad.
Stipendiet har sedan 1983 deltats ut årligen och prissumma är 15 000 kronor.