Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Bygger affärsrelationer med Barcelona via direktlänk

Imorgon är det världspremiär för Compodium Business Studio Norrbotten-Barcelona. Under en direktsänd videokonferens kommer näringslivet i de båda regionerna att presentera sig för varandra.

Det är teknikföretaget Compodium International, med huvudkontor i Luleå, som anordnar videokonferensen i samarbete med Svensk-Spanska Handelskammaren i Barcelona.

På programmet står presentation av näringslivet i Norrbotten och Barcelona samt de investerings- och samarbetsmöjligheter som finns.

– Med Compodium Business Studio Norrbotten-Barcelona hoppas vi att kunna bygga nya, lönsamma och hållbara affärsrelationer från norr till söder. Vi ger våra företag möjligheten att lära känna varandra innan man träffas fysiskt. Det är bra både för affärerna och klimatet, säger David Elvira, ordförande i Svensk-Spanska Handelskammaren i Barcelona, och Bengt Grahn, vd Compodium.

Från sändningen i Luleå deltar bland andra Invest in Norrbotten, Arctic Business Incubator, LTU Business, Norrbottens Handelskammare samt företag från länet. Kommunalråd Niklas Nordström representerar Luleå kommun.

– Det här är en möjlighet för våra lokala företag att hitta nya marknader och affärssamarbeten. Med hjälp av digital teknik kortar vi det fysiska avståndet, säger kommunalråd Niklas Nordström.

Sändningen kan följas direkt eller i efterhand på webbtv.compodium.se/livelänk till annan webbplats