Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Vägen fram – Inspirationsdag den 17 juni

Välkommen till en inspirationsdag kring samverkan mellan Boden och Luleå. Anmälan senast 12 juni.

Idag samverkar Boden och Luleå inom en rad områden. Det handlar bland annat om energifrågor, gymnasieskolan, infrastruktur och kompetensförsörjning. Etableringarna av Facebook i Luleå och KnCMiner i Boden är tecken på att en ny näring växer fram i norra Sverige.

Inspirationsdagen blir startskottet på ett fördjupat samarbete mellan de båda städerna för att få en starkare befolkningstillväxt. Vi kommer inledningsvis att fokusera på frågor som rör näringslivet och byggsektorn. Du som vill veta mer om samverkan inom dessa områden, eller har en idé om vad som bör göras, är välkommen att delta.

Tid: Tisdag 17 juni, kl 15.00-18.00. Därefter mingelbuffé.
Plats:
Vetenskapens hus i Luleå.

Anmälan senast den 12 junivagenfram.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Inspirationsdagen är kostnadsfri, men antalet platser är begränsat.

Innehåll

Dagen kommer bland annat att bjuda på diskussioner om hur vi ska bli 15 000 fler invånare, utmaningar i form av nya bostäder och jobb samt hur företagen kan bidra till tillväxten. Vi kommer även att belysa ett antal befintliga och framtida samarbetsområden samt vilka konkreta planer för nybyggnation som finns. Dessutom tittar vi på vilka marknader som kan öppna upp för nya möjligheter i Luleå och Boden, exempelvis spelindustrin.

Vi avslutar den schemalagda tiden med en paneldiskussion med representanter från politiken och näringslivet. Passa på att ställa dina frågor.

Medverkande

Bland annat medverkar Luleås kommunalråd Yvonne Stålnacke och Niklas Nordström samt Bodens kommunalråd Bosse Strömbäck och Torbjörn Lidberg. Dessutom kommer ett antal representanter från näringslivet att dela med sig av sin syn på framtiden.

Moderatorer för dagen är Jeanette Nilsson på Bodens kommun och Anna Degerman på Luleå kommun.