Luleås näringsliv har flera starka sidor, idag finns en blandning av industri, utbildning, forskning och kunskapsproduktion, offentliga och privata tjänster, handel och service.

Minimera
Senaste nytt
 • Några av deltagarna på affärs- och utvecklingsresan. Från vänster: Tore Johnsson, Li Skarin, Mattias Mannberg, Niklas Nordström, Birgitta Bergvall-Kåreborn, Mikael Lekfalk och Natalia Golubeva.

  Affärs- och utvecklingsresa till USA

  Den 2–10 maj är en delegation från Luleå i USA för att utveckla befintliga samarbeten och skapa nya relationer och möjligheter för Luleå. Delegationen kommer att besöka San Francisco, Seattle och Austin.
  Publicerat 2018-04-26
 • Framgångsrikt entreprenörskap prisas av Luleå kommun

  Kommunstyrelsen har idag beslutat att dela ut Luleå kommuns företagarstipendium till Arvidssons Takstolar AB. Ägarna Richard och Johan Arvidsson mottar priset den 26 april under Luleå Business Evening.
  -Vi gör alltid vårt yttersta och vill vara duktiga på det vi gör, säger Richard Arvidsson när Lenita Ericson och Niklas Nordström möter upp och förmedlar motiveringen till beslutet.

  Publicerat 2018-04-09
 • Experimentella pilotprojekt sökes

  En första utlysning inom Regional agenda för Kulturella och kreativa näringar i Norrbotten 2018-2021 har nu öppnat.
  Publicerat 2018-03-08
 • Är du redo att lansera din startup?

  Då är Venture Cup något för dig! Venture Cup är tävlingen för morgondagens entreprenörer och har sedan starten 1998 hjälpt till att förverkliga över 15.000 idéer. Venture Cup är tävlingen där idéer blir till företag.
  Publicerat 2018-03-08
 • Bygger affärsrelationer med Barcelona via direktlänk

  Imorgon är det världspremiär för Compodium Business Studio Norrbotten-Barcelona. Under en direktsänd videokonferens kommer näringslivet i de båda regionerna att presentera sig för varandra.
  Publicerat 2018-03-05
 • Missa inte möjligheten till en god affär!

  Du har möjlighet att prenumerera på information om de upphandlingar som kommunen annonserar.
  Då får du ett epostmeddelande varje gång vi annonserar en upphandling inom din bransch. Smidigt och enkelt!

  Publicerat 2018-02-05
 • Luleå Norra hamn

  Framtidens inköp är digitala! Hur digital är du?

  Vi hälsar hela Sveriges offentliga inköpare varmt välkomna till en nätverksträff med SOI Norr, denna gång på temat digitalisering och innovation
  Publicerat 2018-01-25
 • Missa inte upphandlingar som annonseras under kvartal 1

  Under kvartal 1 planerar Luleå kommuns inköpskontor bland annat att upphandla trygghetslarm, elevtransporter, arbetsbåt och konsulttjänster inom olika områden. Välkommen att lämna anbud!
  Publicerat 2018-01-08

Linje
Byggdialog
Linje
Luleå Näringsliv AB bild
Linje
Luleå Science Park bild
Linje
Företagslots bild
Linje
LTU logotyp
Linje
Luleå.nu bild
Linje