Luleås näringsliv har flera starka sidor, idag finns en blandning av industri, utbildning, forskning och kunskapsproduktion, offentliga och privata tjänster, handel och service.

Minimera
Senaste nytt
 • För bättre cybersäkerhet i Luleå

  Teknikkonsultföretaget Combitech etablerar sig i Luleå. Målet är ett 60-tal konsulter inom fyra år. Företaget öppnar sitt kontor på universitetsområdet i augusti. Combitech är en del av försvars- och säkerhetskoncernen SAAB AB.
  Publicerat 2018-06-28
 • Ytterligare ett viktigt steg för Luleå Hamn

  Efter ett förslag från EU-kommissionen ska det europeiska stomnätet för transporter utvidgas så att norra Sverige och Luleå ingår. De så kallade TEN-T-korridorerna föreslås i framtiden omfatta hela Bottniska korridoren som Luleå är en del av.
  Publicerat 2018-06-11
 • Luleå Norra hamn

  Framtidens inköp är digitala! Hur digital är du?

  Vi hälsar hela Sveriges offentliga inköpare varmt välkomna till en nätverksträff med SOI Norr, denna gång på temat digitalisering och innovation
  Publicerat 2018-05-16
 • Facebook tar sin Luleå-satsning till ny nivå

  Facebook gör en kraftfull investering och nära fördubblar sin verksamhet i Luleå genom att bygga ut sitt datacenter. Facebook väljer också att etablera ett ”Technology Deployment Centre” i Luleå Science Park. Det offentliggjorde företaget idag. 2021 ska den tredje hallen på Porsön tas i bruk. När den är färdig har Facebook en verksamhet i Luleå på över 100 000 m2, och har investerat totalt 8.7 miljarder SEK i anläggningen. Det gör datacentret till ett av de största i världen.
  Publicerat 2018-05-08
 • Framgångsrikt entreprenörskap prisas av Luleå kommun

  Kommunstyrelsen har idag beslutat att dela ut Luleå kommuns företagarstipendium till Arvidssons Takstolar AB. Ägarna Richard och Johan Arvidsson mottar priset den 26 april under Luleå Business Evening.
  -Vi gör alltid vårt yttersta och vill vara duktiga på det vi gör, säger Richard Arvidsson när Lenita Ericson och Niklas Nordström möter upp och förmedlar motiveringen till beslutet.

  Publicerat 2018-05-04
 • Affärs- och utvecklingsresa till USA

  Den 2–10 maj är en delegation från Luleå i USA för att utveckla befintliga samarbeten och skapa nya relationer och möjligheter för Luleå. Delegationen kommer att besöka San Francisco, Seattle och Austin.
  Publicerat 2018-05-01
 • Avan - Årets By 2018

  Under årets sista kommunfullmäktige utsåg Luleå Landsbygdskommitté Avan till Årets By 2018. Avan erhåller 15 000 kr i pris för utmärkelsen samt skylten Årets by 2018 för permanent placering. Representanterna Esa Vuorinen och Anna Carin Sundqvist fanns på plats för att motta utmärkelsen.
  Publicerat 2018-04-04
 • Experimentella pilotprojekt sökes

  En första utlysning inom Regional agenda för Kulturella och kreativa näringar i Norrbotten 2018-2021 har nu öppnat.
  Publicerat 2018-03-08
Linje
Byggdialog
Linje
Luleå Näringsliv AB bild
Linje
Luleå Science Park bild
Linje
Företagslots bild
Linje
LTU logotyp
Linje
Luleå.nu bild
Linje