Gör avtryck #engångföralla

Ett 400-årsjubileum handlar också om att se framåt. Att Luleå ska vara en hållbar kommun för kommande generationer. Vi inleder jubileumsåret med att lämna massor av skoavtryck i stället för klimatavtryck på vår väg genom Luleå. Kampanjen #engångföralla uppmanar kommuninvånarna att gå så ofta det går. 

Idag är en tredjedel av Luleåbornas resor under en kilometer bilresor. Medvetet eller omedvetet så tar vi ofta bilen trots att sträckan är så pass kort att vi hade kunnat ta oss fram till fots.

Kampanjen #engångföralla är en tävling mellan Luleå kommuns olika stadsdelar och byar där vi utmanar dig i att just gå. Tävlingen pågår 8 februari–26 mars.

Vi lottar ut massor av priser bland alla som deltar. Dessutom väntar så klart fina priser till vinnarna. Läs mer och registrera dig. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler aktiviteter i kampanjen

  • En utomhusutställning med porträtt av 14 fotgängare på Storgatan i Luleå centrum. Du kan ta del av utställningen till och med slutet av mars.
  • Kampanjen #engångföralla är på plats på isbanan söndag 14 februari klockan 12–15, mellan Norra hamn och Hälsans hus. Vi bjuder på Fairtradechoklad samt reflexer och lampor.
  • En bok med ögonblicksbilder från fotgängares väg genom staden eller landsbygden. Vi samlar in bilder från hela året och de 400 bästa bilderna kommer att väljas ut.

Läs mer om Luleå kommuns arbete med hållbart resande.

Senast publicerad: 2022-01-17Senast uppdaterad: 2022-01-17
Dela denna sida: