Filmtävling – Mitt Luleå

Hur ser ditt Luleå ut? Dela med dig av dina guldkorn i vår filmtävling på Instagram.

Som en del av Luleås 400-årsjubileum anordnar vi en filmtävling på Instagram där du har chansen att vinna ett presentkort värt 400 kronor. Presentkortet är ett Citykort som går att använda i många olika butiker, restauranger och kaféer i centrum.

Tävlingen är enkel, det enda du behöver göra är att ta upp mobilkameran, filma en snutt och dela med dig av ditt Luleå till oss. Det kan vara en solig dag på isbanan, en film på ditt husdjur eller ett ögonblick i vardagen. Bara din fantasi kan sätta stopp.

Tävlingen pågår under hela året och vi publicerar vinnarbidragen löpande på Luleå kommuns Instagramkonto. Totalt kommer vi att utse 50 vinnare under året. Läs mer om hur filmtävlingen går till här nedan.

Så här gör du

1. Filma en filmsnutt med din mobiltelefon. Filmen ska vara max 60 sekunder. Formatet bör vara stående (9:16) för att fungera på Instagram stories.

2. Skicka din film till kommunikation@lulea.se via We Transfer Länk till annan webbplats. (eller annan fildelningstjänst) tillsammans med dina kontaktuppgifter: namn, adress, mobil och e-post samt födelsedatum (ÅÅÅÅ/MM/DD) då vi har en åldersgräns på 16 år. Ange "Filmtävling Mitt Luleå" som ämnesrad i mailet.

3. Klart!

Vi kontaktar vinnarna. De godkända bidragen publiceras sedan tillsammans med vår Luleåvinjett på Luleå kommuns Instagramkonto @luleakommun.

Tävlingsvillkor

 • Tävlingen är öppen för både privatpersoner och föreningar/organisationer. Åldersgräns 16 år.
 • Längden på filmen ska vara max 60 sekunder. Den får gärna vara kortare.
 • Vinnande bidrag publiceras på Luleå kommuns Instagramkonto. Innehållet måste därför följa Instagrams riktlinjer, regler och användarvillkor.

 • Tävlingen anordnas av Luleå kommun. Den är inte på något sätt sponsrad, stödd eller administerad av Instagram.
 • Bara filmer som du själv har skapat och där du har upphovsrätten till innehållet (både bilder och musik/ljud) får delta i tävlingen. Tävlingsdeltagarna är själva ansvariga för sin film och eventuellt upphovsrättsintrång.
 • Du får inte filma andra personer utan deras tillåtelse.
 • Filmer som innehåller följande kommer inte att godkännas och får då inte delta i tävlingen:
  Förtal eller personangrepp, intrång i andras privatliv, hat eller hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier, olovliga våldsskildringar eller pornografi, uppmaningar till brott, kommersiell reklam för produkter och företag.
 • Projektgruppen förbehåller sig rätten att inte godkänna tävlingsbidrag som i övrigt anses som olämpliga.
 • När du skickar in ditt bidrag till oss samtycker du till att vi sparar och behandlar dina personuppgifter och att vinnarbidragen publiceras på kommunens Instagramkonto. Ansvarig för behandlingen är Kommunstyrelsen. När tävlingsperioden är över kommer vi att radera dina personuppgifter. Vill du ändra dina personuppgifter eller dra tillbaka ditt samtycke gör du det enklast genom att kontakta vårt kundcenter: kundcenter@lulea.se. Vill du läsa mer om hur Luleå kommun behandlar dina personuppgifter kan du göra det här. Länk till annan webbplats.
 • Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren själv.
 • Genom att skicka in ett bidrag till tävlingen godkänner du samtidigt tävlingens regler och villkor.
 • Projektgruppen består av representanter från Luleå kommuns kommunikationsenhet. Dessa utser vinnarna i tävlingen.

Kontakta oss

Tekniska frågor: Jonas Jonnerby, kommunikationsenheten Luleå kommun, jonas.jonnerby@lulea.se

Övriga frågor: Susanne Lundblom, kommunikationsenheten Luleå kommun, susanne.lundblom@lulea.se

Senast publicerad: 2021-03-10Senast uppdaterad: 2021-03-10
Dela denna sida: