Lillan

Lillan har funnits till Luleås boende och besökares förfogande i årtionden. Allt från att vara Norrbottenteaterns lilla scen, via olika projekt, till nuvarande form som kommunägd verksamhet. Inom Lillans väggar rym allt från möten och seminarier till teateruppsättningar och musikfestivaler. Välkommen till oss!

Nytt 26 oktober - Vårt Luleå & Simone

Vårt Luleå kom förbi Lillan tillsammans med en av våra arrangörer tillika guitarhero från First Revival. De pratade om lusten till musik och uteblivna spelningar. Läs artikeln! Länk till annan webbplats.

Nytt 24 augusti - Ny webb

Lillan har fått en ny webbplats! Vi hoppas att sidan fungerar så smidigt som möjligt, och att alla har möjlig att ta del av dess innehåll. Hittar ni något som inte stämmer eller om ni har frågor angående något av innehållet här skicka ett mail till: lillan@lulea.se!

Nytt 19 augusti - Fortsättning på scenrep

När Coronas drog över oss. När den lade sig som en brandfilt över allt som har med kultur och evenemang att göra, så rensades vår kalender på alla arrangemang. Men vi ställde om, och erbjöd Lillan till musiker och scenkonstnärer att använda för scen och produktionsrep. Och det blev mycket lyckat! Kalendern fylldes upp igen. Till och med att det kördes ett gäng med livestreamkonserter från oss.

Nu fortsätter vi med konceptet från och med 14 september och frammåt! Tills vi kan mötas för en sån där svettig härlig lördagsspelning igen.

Nytt 17 augusti - Renovering

Vi har börjat bygga om i Lillans foajé, där baren kommer ta mindre plats och en större yta för att hänga. Entrébetalningen kommer förhoppningsvis bli smidigare. Vi har även bytt ut alla scentyger på skärmar och ska sätta upp ett till draperi i guld. Alla våra bord har fått sig en uppdatering med ny färg och mässingsdetaljer. Se bilder för hur lokalen ser ut.