Ansökan om stöd och hjälp

Om du inte längre klarar din vardag kan du ansöka om stöd och hjälp i hemmet. När du söker kontakt med socialförvaltningen första gången vänder du dig till mottagningssektionens rådgivningstelefon, 0920-45 44 75.

Vad är biståndshandläggning och hur går det till?

När du kontaktar kommunen för att få stöd i hemmet kommer du träffa en biståndshandläggare. Mötet sker hemma hos dig, på sjukhuset eller där du önskar. Dina närstående är också välkomna att delta.

Biståndshandläggarens uppgifter är att utreda ditt behov av stöd och hjälp utifrån den ansökan du gör. Du kommer bland annat få frågor om din situation, hur du har haft det tidigare, hur du upplever det nu och hur du vill ha det framöver. Tillsammans går ni igenom dina behov och önskemål. Därefter prövas din ansökan och inom tre veckor får ett beslut.

Läs mer om biståndshandläggning.öppnas i nytt fönster

Individens behov i centrum

I Luleå kommun arbetar vi enligt modellen Individens behov i centrum. Här kan du läsa mer om vad det innebär.

Så här söker du hjälp första gången

Kontakta socialförvaltningens mottagningssektion på 0920-45 44 75.

Till e-ansökan​öppnas i nytt fönster