BeChange - koldioxidbantning med klimatterapi

Luleå kommun har under 2016-2017 deltagit i projektet BeChange - koldioxidbantning med klimatterapi tillsammans med Studiefrämjandet, hållbarhetsföretaget Earth, Naturvårdsverket och Energikontor Norr. Läs om projektets fantastiska resultat nedan och se vad som gäller för BeChange 2!

Resultat BeChange 1

I BeChange har 21 deltagare från Luleå avslutat en koldioxidbantning för att minska de koldioxidutsläpp deras livsstil står för. Klimatrådgivaren Stina Sundqvist och mentala coachen Ann Murugan har väglett deltagarna och fokuserat på enkla åtgärder inom de tre huvudområdena ”bilen, biffen och bostaden”. I projektet användes metoden BeChange som kombinerar mental coachning - ”klimatångestterapi” och ”koldioxidbantning” med direkta åtgärder för att strategiskt minska deltagarnas utsläpp från att de tidigt i projektet fått ”väga in sig” i antal ton koldioxid deras livsstil släpper ut per år.

Både klimatångest och utsläpp visade sig vid utvägningen ha minskat ansenligt! Koldioxidbantarna har minskat sina koldioxidutsläpp med i snitt 42 % och hoppfullheten ökade 30%. De 21 testpiloterna i BeChange känner inte att de fått offra något i sin livsstil, tvärtom känner de av en positiv utveckling och många mår bättre än tidigare.

Deltagarna har lyckats minska sina utsläpp till den grad att de överträffar både EUs och den svenska Miljömålsberedningens mål för utsläppsminskning om 40% till år 2030. Redan 2017. Åtgärderna har varit enkla och handlar om saker som deltagarna på egen hand kunnat påverka. Denna omställning klarade de av att göra på bara nio månader! Nu väger de efter dessa månader i snitt 6,5 ton, istället för tidigare 11,5.

BeChange 2 - riktas till företag och kommuner i hela Norrbotten

Pilotprojektet BeChange blev en succé som man kan se ovan. Nästa omgång erbjuds under hösten 2017 till privatpersoner och företagsanställda i Norrbotten. Vill ni stötta era kommunmedborgare och anställda att skapa ett klimatsmart liv? Läs mer genom att klicka på länken nedan!

Läs mer om BeChange 2länk till annan webbplats

Logo för BeChange

För mer information

www.bechange.selänk till annan webbplats
E-post info@bechange.se

Helena Lindvall, Luleå kommun
Projektledare hållbart resande
Tel 0920-45 30 00, lulea.kommun@lulea.se

Ann Murugan och Stina Sundqvist, BeChange

Ann Murugan och Stina Sundqvist, BeChange