Gammelstads bibliotek flyttar

Gammelstads bibliotek står inför en efterlängtad flytt – från Stadsöskolan till före detta Handelsbankens lokaler. ”Med flytten från skolan ska det bli ännu tydligare att vi är ett folkbibliotek för alla åldrar”, säger Sofia Lundmark, enhetschef Gammelstads bibliotek. Biblioteket kommer vara stängt för flytt från december till februari.

Biblioteket har länge stått i kö till en annan lokal i centrum av Gammelstad. Att flytta ut folkbibliotek från skollokaler är ett medvetet val för att markera att biblioteken inte är skolbibliotek utan för alla åldrar och målgrupper.

– När Handelsbankens lokaler blev lediga såg vi ett ypperligt tillfälle. Vi vill finnas mitt där folk rör sig, gärna nära andra verksamheter som affärer, idrotts-och föreningsliv och kultur, säger Sofia Lundmark, enhetschef Gammelstads bibliotek.

Stängt under flytt

På grund av flytten kommer Gammelstads bibliotek hålla stängt från 1 december och sedan återinvigas i de nya lokalerna i februari 2022. Under tiden hänvisas biblioteksbesökare till övriga bibliotek i kommunen. Det går även att låna e-böcker, läsa mängder av magasin digitalt eller ladda ner ljudböcker på bibblo.se.

Fram till årsskiftet kan dock låntagare lämna tillbaka sina böcker genom bokinkastet på den nuvarande bibliotekslokalen.

Kontakt: Sofia Lundmark, enhetschef Gammelstads bibliotek, 0920-45 35 82

Sidan uppdaterades den 10 november 2021