Boka skärgårdsstugan ett år i förväg

Nu är det slut med samlat stugsläpp av kommunens skärgårdsstugor. Istället blir det löpande bokning ett år i förväg. ”Kunderna ska slippa överbelastade bokningssystem och stressen att hinna boka högsäsongen exakt samtidigt som 12 000 andra”, säger Ove Forsberg, avdelningschef Skärgård Luleå kommun.

Bokningsrekorden har slagit varandra under de senaste årens stugsläpp. I mars bokades majoriteten av högsäsongens nätter inom några timmar och över 12 000 personer var inne i bokningssystemet samtidigt. Stugorna har under höst, vinter och vår alltid varit bokningsbara ett år i förväg och nu blir det samma med högsäsongen.

– Fördelarna är dels att kunderna inte längre behöver passa en enda dag och klockslag för att hinna boka och dels att de slipper överbelastade bokningssystem, säger Ove Forsberg, avdelningschef Skärgård Luleå kommun.

Midsommar 2022

För dig som bokat stuga i sommar blir det ingen förändring, men från den 28 juni i år kan du boka midsommarhelgen 2022 och sedan löpande ett år i förväg.

– Turbåtarna trafikerar skärgården dagligen från midsommarhelgen till mitten av augusti, men de exakta båttiderna bestäms i december 2021. Sen finns ju även båttaxi om man vill komma ut till öarna utanför turbåtstiderna, säger Ove Forsberg.

Kontakt:
Ove Forsberg, avdelningschef Skärgård Luleå kommun, 0920-45 56 14

Sidan uppdaterades den 21 juni 2021