Luleå Hamnfestival ställs in

Med anledning av coronaviruset har Luleå kommun beslutat att ställa in Luleå Hamnfestival som var planerat 8-11 juli. Det formella beslutet tar kultur-och fritidsnämnden den 13 maj.

Därmed är Hamnfestivalens tid över och Örjan Esensjö, projektledare Hamnfestivalen, säger:

‒ Det är såklart oerhört tråkigt att Luleå Hamnfestival ställs in men vi tar självklart vårt ansvar för att bidra till att förhindra den smittspridning som pågår. Som arrangör kan det inte finnas ett mer lustfyllt uppdrag än att få arrangera festligheter för Luleåbor. Jag vill rikta ett stort tack till alla inblandade och gratulerar samtidigt den som får möjligheten att arrangera nytt framöver.

Upphandling pågår
Sedan tidigare har kultur- och fritidsnämnden tagit beslut att en Stadsfestival ska upphandlas inför 2021. Upphandlingen är i full gång och en ny arrangör presenteras innan sommaren.

Alternativt evenemang
Luleå kommun arbetar nu med att kunna förverkliga planer på en annan typ av arrangemang under våren 2021. Men i vilken omfattning och på vilket sätt är för tidigt att säga något om i dagsläget.

‒ Vi hoppas kunna presentera ett koncept innan sommaren som sprider glädje till Luleåborna när läget är rätt. Det är inte ett evenemang som ersätter Hamnfestivalen men något att se framemot då Hamnfestivalen nu ställs in, säger Marie Wallsten, chef evenemang och konferens, Luleå kommun.

Kontakt:
Örjan Esensjö, projektledare Luleå Hamnfestival, 0920-45 49 54.
Marie Wallsten, chef evenemang och konferens Luleå kommun, 0920-45 59 01.

Sidan uppdaterades den 4 mars 2021