Turnéstäderna klara för Melodifestivalen 2020

Nu är det klart vilka städer som står värdar för Melodifestivalen 2020. För tredje gången har Luleå utsetts som värdstad för en av deltävlingarna.
− Att ett evenemang som Melodifestivalen förläggs i Luleå är oerhört positivt för staden. Tävlingen har ett stort riksintresse och många blickar kommer att riktas mot Luleå, säger Jenny Hellman, VD för Visit Luleå. 

Melodifestivalen är Sveriges största musiktävling och lockar en stor publik runt om i landet. Turnépremiären går av stapeln i Linköping och avslutas med final i Stockholm den 7 mars.

När Melodifestivalen 2020 åker ut på turné är det dessa städer som i nämnd ordning får besök: Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och Stockholm.

Deltävlingen i Luleå sker den 15 februari 2020 i Coop Arena. Biljetterna släpps den 31 oktober. 

Tidsplan för Luleå

Fredag 14 februari - Genrep
Lördag 15 februari – Matinégenrep och Välkomstfest
Lördag 15 februari - Deltävling 3

Avtal och kostnader

Melodifestivalen produceras av Sveriges Television och festivalturnén arrangeras av Live Nation. Luleå Kommunföretag AB betalar 650 000 kr för rättigheterna i avtalet.

Utöver detta tillkommer kostnader för bland annat utställningsmaterial och för den så kallade Välkomstfesten, som äger rum i Luleå Energi Arena på tävlingsdagen. Till Välkomstfesten förväntas cirka 3 000 besökare under dagen.

− I koncernens uppdrag ingår att bidra till utvecklingen av platsvarumärket Luleå. Vi ser fram emot att välkomna ett stort arrangemang som Melodifestivalen
och tror att det stärker Luleå både som varumärke och evenemangsort, säger Roger Danell, VD för Luleå Kommunföretag AB.