Svartöns Blues presenterar artister till Luleå Hamnfestival

Vad är en Hamnfestival utan Blues? Självklart är det populära bluestältet en del av Luleå Hamnfestival även i år. Mellan torsdag 11 juli - lördag den 13 juli står bland annat dessa artister på scen.

Svartöns Allstars 2019
Ett stort knippe flinka och trevliga musikanter bakas ihop i olika spännande konstellationer beroende på vad som ska spelas. Bandets solister avlöser traditionsenligt varandra under kvällen och levererar totalt fyrtiofem låtar fördelade på tre set. Orkestern kryddas även med kör och blås. (Torsdag 11 juli)

Barthelssons Psyke
Dom kallar sig för Luleås avantgarde inom bluesmusiken och skriver egna, skitiga enackordslåtar, till stökig svängig boogie. Texterna som är på svenska handlar om små enkla historier om kärleken, livet samt drömmen om att få spela blues. (Fredag 12 juli)

Pontus Snibb & Wreck of Blues
Pontus Snibb & Wreck of Blues är den rejält svängiga bluestrion som med Pontus som vildsint hårdrocksgitarrist i fronten piskar upp bluesen till oanade höjder. Tillsammans med legendariske Håkan Nyberg på Trummor och Kalle Johansson på bas, förvandlas scenen till en kokande Bluesgryta med hetta. Svartöns festivalscen kommer med Wreck of Blues leverera svettigt gungande öronlycka som får din mun att le och dina fötter att vägra stå stilla. (Lördag 13 juli)

Ebba Bergqvist Band
Ebba Bergqvist började skriva egen musik redan som 12-åring. Hon är uppvuxen i Gröndal men flyttade till Norrbotten för att gå musikutbildningen på Framnäs Folkhögskola med inriktning musikproduktion. Hennes första EP som du under våren hört snurra som ”Veckans färsking” i P4 Norrbotten, är också producerad i Piteå. Ebba Bergqvist kallar det för rockblues med inspiration av gammal hederlig Blues och ”gubbrock”. Kalla det vad du vill - minns var du lyssnade på Ebba Bergqvist Band första gången. Det kommer mera! (Lördag 13 juli)

Fullständigt program för Bluesscenen hittar du på Luleå Hamnfestivals hemsida.

Kontakt:
Marie Wallstén
Avdelningschef Kultur- och fritidsförvaltningen
marie.wallsten@lulea.se
0920-45 59 01, 070-368 41 06