NCC bygger Luleå Räddningsstation

Det blev NCC som vann upphandlingen för bygget av den nya fastigheten ”Luleå Räddningsstation” på Lilla Mjölkuddsberget.
Arbetet beräknas påbörjas i april 2019 och huset skall vara inflyttningsklart vid årsskiftet 2020/21. Ordervärdet uppgår till 221 miljoner kronor.

Den nya räddningsstationen ska ersätta två befintliga brandstationer och hysa tre olika verksamheter: Räddningstjänsten, Ambulansverksamhet för Region Norrbotten samt för ytterligare kontorsverksamhet. Stationen placeras strategiskt på Lilla Mjölkuddsberget, vilket möjliggör bra insatstid till alla delar av Luleå.

— Det känns bra att vi har en entreprenör upphandlad och att entreprenaden nu startar, säger projektledare Jan-Henrik Hallebjörk vid Luleå kommun..

Uppdraget omfattar byggnation av en räddningsstation med 9500m². Detta är ett specialiserat projekt, med smarta och hållbara lösningar för verksamheternas tekniska utrustning, unika funktioner och krav. När det gäller material var betong ett naturligt val med tanke på slitage, därför att den utryckande delen av verksamheten är fordonsintensiv. Utvändigt används formgjuten infärgad svart betong.

— Detta projekt är viktigt för oss på NCC, inte bara för hur meningsfullt det är för kommunen och samhället utan även för att vi vill att alla som arbetar och verkar i stationen ska ha en bra arbetsmiljö, säger Fredrik Edfast, affärschef på NCC Building Norrland.

Markförberedande arbete på Lilla Mjölkuddsberget är klart och byggstarten påbörjas i slutet av april 2019. Byggnaden beräknas vara klar vid årsskiftet 2020/2021.

Läs mer om ” Luleå Räddningsstation” och projekt Risslan på vår webb. www.lulea.se/risslanlänk till annan webbplats

Kontakt:

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Edfast, affärschef NCC Building Norrland. Tel 070-209 81 06

Luleå Räddningsstation:
Projektledare Jan-Henrik Hallebjörk, jan-henrik.hallebjork@lulea.se,
0920 45 56 37

Infrastruktur/mark Lilla Mjölkuddsberget:
Projektledare Jens Engberg, Jens.engberg@lulea.se
0920 45 62 75