Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

850 skolanställda lär sig mer om digitalisering

För tredje året i rad arrangerar skolan i Luleå LETT: Luleå Educational Technology Transformation, där skolpersonal håller workshop för sina kollegor. Nytt för i år är att alla skolformer deltar, från förskolan till gymnasium och intresset är stort, 850 personer har anmält sig.

Nya läroplaner ställer krav på digitalisering, men skolan i Luleå ska inte digitalisera bara för digitaliseringens skull.

- Inget digitalt verktyg kan ersätta god undervisning. Eftersom det är skolpersonal som visar vad som är möjligt tror vi som arrangerar LETT att vi har en slags lokal kvalitetsstämpel – det här fungerar verkligen, säger Jessicka Sörmling, utvecklingsledare gymnasiet.

Utbudet under LETT är brett: inspirationsföreläsning och workshop med internationellt kända storytellern Katrice Horsley, programmering för alla, digitaliserad slöjdundervisning med hjälp av Makerspace-föreningen, ”så bygger du datorspel med elever”, matematikundervisning med omedelbar feedback, digitala verktyg för språkundervisning, särskola och fritidshem, med mera.

Välkommen att besöka LETT

Dag: Tisdag 8 januari
Tid: 08.30-15.30
Plats: Luleå gymnasieby, startar i Lärkan

Workshopar och föreläsningar: Sker i olika lokaler runtom i gymnasiebyn samt Makerspacelokalen. Program kan hämtas på gymnasiebiblioteket.
Mini-mässa: Gymnasiebiblioteket, Storgatan 4.

Kontakt

Jessicka Sörmling, utvecklingsledare gymnasiet
jessicka.sormling@skol.lulea.se, 070-27 23 673

Agneta Hedenström, verksamhetsutvecklare digitalisering grundskola agneta.hedenstrom@skol.lulea.se, 0920-45 61 97