Affärsresa till USA

Den 26–29 november är en delegation från Luleå i USA för att utbyta erfarenheter, främja framtida investeringar och skapa nya möjligheter för regionen. Delegationen kommer att besöka Washington DC och New York.

På programmet står möten med bland andra Facebook, National Mining Association, Internet Association, Svensk-amerikanska Handelskammaren, generalkonsulatet i New York, Business Sweden samt potentiella investerare. Delegationen kommer även att hålla ett seminarium tillsammans med Sveriges ambassad där man lyfter fram norra Sveriges och Luleås möjligheter och fördelar.

Se programöppnas i nytt fönster.

Från Luleå kommun deltar kommunalråd Niklas Nordström, moderaternas gruppledare Anders Josefsson, kommundirektör Mikael Lekfalk samt strateg Emma Aludden. Från Luleå kommunföretag AB deltar vd Roger Danell. Övriga deltagare kommer från Luleå tekniska universitet, Luleå Näringsliv AB, Rise Sics North (datacenter för forskning) samt Swedish Space Corporation.

Kostnaden för Luleå kommuns deltagare, inklusive resor och boende, uppskattas till cirka 146 000 kronor.

Kontaktperson:
Niklas Nordström, kommunalråd, 070-497 36 62