Luleå kan bli Sveriges bästa idrottskommun

Luleå kommun är återigen nominerad då Sveriges bästa idrottskommun ska koras. Den 1 oktober, för tolfte året i rad, utser tidningen Sport & Affärer årets främsta idrottskommuner utifrån ett tjugotal faktorer.

– Ifjol slutade Luleå på plats 15 och när årets vinnare presenteras hoppas vi naturligtvis att vi klättrar i ranking, säger Ove Forsberg, tillförordnad fritidschef.

När Sport & Affärer rankar årets idrottskommuner fokuserar de extra mycket på kommunernas idrottspolitiska program och de förutsättningar som kommunerna skapar för att säkerställa idrottsanläggningar i staden och på landsbygden för spontan-, bredd- och elitidrott. De tittar också på kommunernas stöd till privatägda träningsanläggningar för inom- och utomhusidrott.

Luleå kommun är nominerad till:

• Sveriges främsta idrottskommun 2018 (30 nominerade)
  • Sveriges främsta elitidrottskommun 2018 (19 nominerade)

Vinnarna utses den 1 oktober under seminariet Professionell idrott i Eskilstuna.

Sport & Affärers kommunranking 2018länk till annan webbplats

Kontakt: