Pressinbjudan: Träffa årets ateljéstipendiat

Konstnären Josefin Tingvall är årets ateljéstipendiat i Luleå. Hon arbetar bland annat med experimentell färgning och hantverkstekniker som en berättande metod i sitt konstnärskap. Media är välkomna att träffa henne på plats i Luleå den 20 september.

Vad: Presentation av nya ateljéstipendiaten Josefin Tingvall

När: Torsdag 20 september klockan 10.00

Var: Konsthallen, Kulturens hus

Josefin Tingvall, Arvika, har bland annat gått på Konstfack och Kungliga konsthögskolan. Hon arbetar med teman som miljö, skörhet, förändring och förgänglighet i sin konst, med textil som ett av sina uttryckssätt.

I dagarna kommer hon upp till Luleå för att ta över nycklarna till stipendieateljén på Kronan, som hon får använda i ett år.

Erbjuds utställning
Som stipendiat kommer hon även få sälja ett verk hon skapar under tiden i Luleå till Luleå kommun samt erbjuds en utställning i Konsthallen, Kulturens hus, efter stipendietiden.

Kulturnämnden i Luleå kommun instiftade ateljéstipendiet 2003 för avgångselever vid konsthögskolorna i Norden som efter studierna vill prova på att flytta till Norrbotten och Luleå för att arbeta som konstnär.

Mer om Josefin Tingvall hittar du på hennes webbsidalänk till annan webbplats.

Kontakt: Lena Lundberg Vesterlund, tf konsthallschef, 0920-45 36 72