Robin ska leda nya mötesplatsen för unga i Luleå

Robin Lindquist är ny verksamhetsledare för Luleå kommuns satsning på unga i Luleå, den nya mötesplatsen i centrum (SVT:s nuvarande lokaler). Robin kommer närmast från stadsbyggnadsförvaltningen där han arbetat som projektledare för bland annat Luleå hamnfestival. Innan dess drev Robin eventbyrån [å:t kotyr]. På måndag börjar han sitt nya uppdrag och under första halvåret 2019 beräknas mötesplatsen öppna.

– Det känns spännande och roligt med en ny utmaning. Jag brinner för att göra Luleå till en ännu mer attraktiv stad och nu får jag möjlighet att göra det i ett, för mig, lite nytt sammanhang. Den här mötesplatsen för unga i Luleå centrum har varit saknad och efterfrågad i många år och nu ska vi äntligen få sätta igång arbetet med att fylla den med ett attraktivt och inkluderande innehåll, berättar Robin Lindquist.

Luleå kommun vill erbjuda en arena för unga människors integration och sociala etablering i vuxenvärlden och i samhället. Visionen är en attraktiv mötesplats i Luleå som präglas av energi, medskapande och öppenhet. En plats där ungas delaktighet, inflytande och demokrati är en självklarhet. På måndag 17 september påbörjar Robin sitt uppdrag med att forma verksamheten.

– Jag ser fram emot att få samverka med alla på Ung i Luleå, på andra kommunala förvaltningar, med förenings- och näringslivet och civilsamhället. Men framförallt ser jag fram emot att få jobba tillsammans med alla unga som ska nyttja mötesplatsen för att, tillsammans, göra något riktigt bra, säger Robin Lindquist.

Den nya mötesplatsen på Kungsgatan i Luleå riktar sig till unga 16-30 år och beräknas öppna första halvåret 2019.

Kontakt:
Robin Lindquist, telefon: 070-54 63 150