Skolan i Luleå inför app för vårdnadshavare

Under höstterminen lanseras en app där vårdnadshavare i förskola, grundskola och gymnasieskola på ett enkelt sätt kommer kunna kommunicera med skolan om frånvaro, anmäla omsorgstider, följa det pedagogiska arbetet och ta del av information från lärare.

- Målet för mig är att kommunikationen mellan hem och skola ska vara enkel, modern och lättillgänglig, säger Maarit Enbuske, skolchef i Luleå kommun.

Lansering sker under oktober månad. Appen är utformad för att kunna användas i mobila enheter och finns redan nu tillgänglig för nedladdning för iphone- och android-enheter, men funktionerna kommer inte att fungera fullt ut innan helheten är införd.

Införandet kommer att ske stegvis och vårdnadshavarna kommer att få information när appen kan användas fullt ut. Successivt kommer också nya tjänster att finnas tillgängliga i appen.

- Detta är det första steget i införandet av ett nytt digitalt eko-system för skolan och utfasningen av den tidigare lärplattformen edWise startar därmed, säger Britt-Marie Ejnestrand, chef för IT/Administrationsavdelningen vid Barn- och utbildningsförvaltningen.

Mer information om införandet kommer att gå ut via lulea.se och respektive enhet.

Kontakt
Britt-Marie Ejnestrand, chef för IT/Administrationsavdelningen, barn- och utbildningsförvaltningen, telefon: 0920-45 30 00
Maarit Enbuske, skolchef, Barn- och utbildningsförvaltningen, telefon: 0920-45 30 00

Bild på appens utseende