Pressinbjudan: Dags för Luleå kommuns välkomstmiddag

Som en del i Luleå kommuns mottagande av nya studenter och rekryter arrangeras imorgon, onsdag den 12 september, den årliga välkomstmiddagen på Kulturens hus.

För att välkomna nya studenter till Luleå och ge dem en inblick i vad Luleå har att erbjuda arrangerar kommunen olika aktiviteter och deltar i evenemang på Luleå tekniska universitet. Bland annat genomför kommunen en folkbokföringskampanj vid vår- och höstintaget på Luleå tekniska universitet. Kampanjen syftar till att öka antalet Luleåbor samt underlätta för nya studenter att upptäcka mer av Luleå. De förstaårsstudenter vid LTU, som studerar minst 75 procent och som är eller blir folkbokförda i Luleå, erbjuds gratis busskort fram till årsskiftet. Under perioden 20 augusti till 3 september 2018 folkbokförde sig 310 personer i åldern 19–24 år i Luleå kommun. Varje folkbokförd person ger kommunen 50 000 kronor per år i statsbidrag.

Välkomstmiddagen arrangeras nu för tolfte året i rad av Luleå kommun. Inbjudna är nya studenter vid Luleå tekniska universitet, läkarstudenter från Region Norrbotten samt rekryter från F21. Gästerna välkomnas av kommunalråd Lenita Ericson i stora salen och bjuds därefter på en middag i form av en norrbottnisk tacobuffé. Drygt 750 personer har anmält sig och Luleå kommuns kostnad för välkomstmiddagen uppgår till 183 940 kronor. En separat middag kommer att hållas vid ett senare tillfälle för rekryterna från F21, eftersom datum inte stämde för deras del.

Pressen hälsas välkomna att mingla med de nya studenterna och ta del av programmet i stora salen.

Dag och tid: onsdag 12 september, med start klockan 17.00
Plats: Kulturens hus