Fritidsbanken flyttar ut till Luleå skärgård

I sommar kan hela semestersällskapet vara aktiva med hjälp av Fritidsbanken. Den 20 juni är det premiär för Fritidsbanken i Luleå skärgård. Sommarspel, käpphästar, fiskespön, sport-och fritidsutrustning packas i dag för fullt för att köras ut till Junkön, Kluntarna och Småskär.

– Fritidsbanken tycker det är jätteroligt att vi kan erbjuda vår verksamhet även i skärgården. Vi är ju Luleå sjöstaden, så det känns naturligt, säger Peter Henriksson Fritidsbanken Luleå.

Fritidsbanken fungerar på samma sätt i skärgården som på land. Alla får låna begagnad sport- och fritidsutrustning i fint skick vilket ger bra möjligheter till en aktiv fritid och dessutom är bra för miljön.

På Junkön, Kluntarna och Småskär lånas utrustningen ut över dagen av kommunens stugvärdar på ön.

Fritidsbanken finns i Luleå skärgård 20 juni – 13 augusti.

Kontakt:
Peter Henriksson, Fritidsbanken Luleå, 076 - 126 47 70
Ove Forsberg, enhetschef skärgård och turism fritidsförvaltningen, 070 - 287 58 37