Hittaut – motion förenat med vackra upplevelser i Luleå

I dag drar folkhälsoprojektet ”Hittaut Luleå” igång. Upptäck 107 olika platser (checkpoints) i Luleå centrum och på Bergnäset och få motion på köpet. Hittaut passar alla som vill, vana friluftsmänniskor och nyfikna nybörjare.

På ett enkelt och roligt sätt kan 107 checkpoints hittas med hjälp av en karta och/eller GPS. Varje checkpoint ger en kod för möjlighet att vinna fina priser.

Kartan delas ut gratis till alla hushåll inom kartans område och kan även hämtas hos Luleå turistcenter, Snabbasteg, Hägglunds eller Hermelinen. Webbkarta finns på hemsidan och i Hittaut-appen.

Hittaut arrangeras på ideell basis av orienteringsklubbarna Bergnäsets AIK Orientering och OK Renen samt lokala samarbetspartners och Luleå kommuns fritidsförvaltning. Hittaut finns på 33 platser i Sverige och nu för första gången i Luleå. Folkhälsoprojektet pågår mellan 1 juni – 15 oktober 2018.

Kontakt:
Martin Holmberg, Bergnäsets AIK Orientering, 072-141 79 77