Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Succé för Fritidsbankens vintersäsong

Fritidsbanken Luleå lånar ut sport- och fritidsutrustning till alla som vill. Glädjande är att Luleåborna lånar rekordmycket jämfört med övriga Sverige. Faktiskt dubbelt så mycket som den Fritidsbank som tog andra platsen.

Vinterns verksamhet hos Fritidsbanken Luleå blev en succé. Luleåborna lånade utrustning för en aktiv fritid som aldrig förr. Under vintersäsongen (från 1 januari – 30 maj 2018) hade Fritidsbanken 2588 utlån. Skidor, pjäxor och stavar på nyöppnade Fritidsbanken på Ormberget tog nästan helt slut när det var som mest utlåning under sport- och påsklovet. På Södra hamnplan var utlån av skridskor populärast.

– Jag är väldigt glad att Luleåborna uppskattar Fritidsbanken. Succén beror på att vi börjat etablera oss på allvar men framförallt på det värdefulla arbete som arbetsmarknadsförvaltningen, Råneå fritidsgård och Ormbergets friluftsanläggning samt föreningarna lägger ner i Luleås Fritidsbanker. Bergnäsets AIK, Luleå Sportklubb och IFK Luleå gör ett jättejobb på ideell basis, säger Peter Henriksson, Fritidsbanken Luleå.

Nu tar Vinterbankerna sommarlov och sommarbankerna öppnar den 18 juni på Råneåpoolen, Aronsbadet och på Södra hamnplan.

Kontaktperson
Peter Henriksson, Fritidsbanken Luleå, 076- 126 47 70

Fakta
-Fritidsbanken vinter finns på Bergnäset, Hertsön, Råneå, Ormberget och Södra hamnplan
-Totalt 21 stycken olika fritidsartiklar att låna
-Vinteröppet på Södra hamnplan under sju helger, totalt 650 stycken utlån
- 54 % av låntagarna är män/killar och 46 % är kvinnor/tjejer