Pressinbjudan: Seminarium om hoten mot demokratin

Datum och tid: Onsdag 30 maj 2018, kl 09.30–16.00
Plats: Nordkalotten hotell & konferens. Lokal: Kallaxsalen.

Luleå kommun arrangerar tillsammans med Dagens Samhälle ett heldagsseminarium om det högaktuella ämnet Hoten mot demokratin.

Hat, hot och våld mot förtroendevalda ökar, framförallt med nätet som plattform. Vikten av att vara källkritisk har aldrig varit större. Hur rustat är vårt demokratiska system för att möta dessa utmaningar?

Talar gör:

• Thomas Nilsson, chef för Regionala Utredningsenheten, Polisregion Nord.
  • Simon Matti, docent i statsvetenskap och biträdande professor vid Statsvetenskapliga enheten, Luleå tekniska universitet samt Centrum för studier av kollektivt handlande (CeCAR), Göteborgs universitet.
  • Heléne Lööw, docent i historia, lektor med särskild inriktning på extremism och samhällsskydd, biträdande föreståndare för centrum för polisforskning, Uppsala universitet.
  • Alice Bah Kuhnke, kultur- och demokratiminister (videoinspelning).
  • Lena Langlet, ansvarig för demokratiområdet på Sveriges Kommuner och Landsting.
  • Jan Helin, programdirektör på Sveriges television.

Hela programmet finns på www.lulea.se/hotenmotdemokratinlänk till annan webbplats

Välkomna!

För praktiska frågor om seminariet, kontakta:
Stina Östman, Luleå kommun, 0920-45 35 01