Projekt Östra Länken får namnkunnigt besök

Måndag 28 maj kl. 14.00 - Kanalparken Östermalm (Golfängen)

Varmt välkommen att delta då juryn för årets bygge besöker Luleå och tittar på vinnarprojektet Östra Länken. (läs mer om tävlingen och vinsten av Årets Bygge i Sverige 2018)länk till annan webbplats

Gästerna anländer till Luleå under förmiddagen och guidas på en rundtur i Luleå som avslutas på pumpstation P39 – Svetsargränd. Där tar sig sällskapet till fots längs Östra Länkens etapp 4 A som går längs med Skurholmsfjärdens norra strand. Rundturen avslutas i den nya Kanalparken (Golfängen) där vi kl. 14.00 bjuder på fika.

- Att vinna i en rikstäckande tävling som denna i hård konkurrens med andra stora projekt i Sverige kändes verkligen hedrande. Att vi nu får visa upp projektet och Luleå för juryn som kommer från olika delar av landet känns bra. Vi visar att vi i norr ligger i framkant och att vi har många intressanta projekt på gång, säger stadsbyggnadschef Jesper Klefsjö.

-Jag är stolt att vi klarat de högt ställda målen i samverkansprojektet Östra länken, att vi sen också kunde matcha de kriterier som ställdes i tävlingen visar att vi hade rätt fokus redan från projektets start. Det är en stor ära att med NCC få representera, och dessutom vinna med ett mark- och anläggningsprojekt, i en så prestigefylld tävling som Åretsbygge säger Erik Sandström platschef Östra Länken NCC.

Bakgrund:
Anläggningsprojektet Östra Länken i Luleå tog hem högsta vinsten i byggbranschens mest prestigefyllda tävling ”Årets Bygge” i Stockholm i mars i år. I konkurrens med tjugo andra nominerade byggprojekt från hela Sverige utsågs projekt Östra Länken till Årets Bygge 2018.

Kontakt samverkanspartners projekt Östra Länken:
Jesper Klefsjö, Luleå kommun, 072 206 51 80
Erik Sandström, NCC, 070 510 60 91