Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

2018 års kulturstipendiater är...

…Konstnären Anna Almqvist, dansaren, musikalartisten och koreografen Camilo Bresky samt kören Rafset. Det beslutades vid dagens kulturnämnd. Stipendiaterna får 15 000 kronor var och så här lyder motiveringarna:

15 000 kronor går till konstnären Anna Almqvist för ett unikt bildskapande och ett tekniskt drivet måleri som får nutidsmänniskan att stanna upp inför naturens skönhet.

Med en stadig hand och säkert öga samt ett utomordentligt sinne för komposition och färg leder Anna Almqvist in betraktaren i en sällsam värld som helt är hennes egen. Hennes motivvärld och säregna akvarellteknik känns lätt igen och älskas av publiken.

15 000 kronor går till dansaren, musikalartisten och koreografen Camilo Bresky som med sin talang och professionalitet skördar framgångar på landets största scener.

Sedan Camilo Bresky var fyra år har han dansat, med början hos dansstudio Rose och Dansmagasinet i Luleå. Efter dansgymnasium och senare balettakademins musikalartistutbildning har han utvecklats till en mångsidig och eftertraktad artist, dansare, musikalartist och på senare år även koreograf. Med sin starka närvaro på scenen når han framgångar i en tuff bransch.

15 000 kronor går till kören Rafset som med sin sång under många år förmedlat värme och glädje till publiken i Luleå.

Sedan tidigt 90-tal har kören Rafset med en blandning av pop, rock och världsmusik och ibland rörelse lyckliggjort publiken i Luleå. Deras innovation ”musikmeny” är mycket uppskattad där en musikkypare tar upp beställningar och kören serverar det som önskats. En konsert med Rafset är både en stark musikalisk upplevelse och en happening utöver det vanliga tack var den starka kontakten de skapar med sin publik.

Kontakt: Omar Jakobsson, kulturnämndens ordförande, 070-329 35 92