Pressinbjudan: Återinvigning av Porsöhallen och Porsöns bibblo

Lördag den 28 april öppnar Porsöns bibliotek i sina helt nyrenoverade lokaler och samma dag återinvigs även Porsöhallen. Det blir en familjedag med massa aktiviteter på Porsön, media är självklart välkomna!

Aktiviteterna pågår mellan kl. 12.00-15.00. Klockan 12.00 klipper kulturnämndens vice ordförande Emmelie Nybom bandet till vårt nyrenoverade bibliotek och tårtan dukas fram. Klockan 13.00 klipper kommunalråd Niklas Nordström och fritidsnämndens ordförande Inger B Larsson bandet till Porsöhallen där vi serverar varm/vegkorv till alla besökare.

Efter förra årets brand på biblioteket är nu lokalerna renoverade med nya möbler och medier.

- Det känns fantastiskt att äntligen kunna återinviga biblioteket med ny och fräsch inredning. Vi hoppas att det blir en uppskattad mötesplats på Porsön, säger Emmelie Nybom, vice ordförande kulturnämnden.

Biblioteket öppnades för barnen redan i går, på världsboksdagen, men på lördag är alltså den officiella invigningen.

Sagor och enhjuling på programmet

Porsöhallen köptes tillbaka av kommunen i början av året och slår nu upp portarna för föreningslivet igen.

- Nu ser vi fram emot att hallen fylls med rörelse och glädje. Återinvigningen ger nya träningstillfällen och halltider till föreningslivet och ännu fler möjligheter till en aktiv fritid på Porsön, säger Inger B Larsson, ordförande fritidsnämnden.

Förutom bandklippning kan besökarna:
- Lyssna på sagor på svenska och kinesiska
- Testa brottning i uppblåsbar sumodräkt
- Lyssna på Luleåtalangen Amanda Boman
- Prova enhjuling och slackline
- Gå tipspromenad mellan bibblo och Porsöhallen
- Fyll en kasse med böcker för bara 20:-
- Låna och prova på sportutrustning från Fritidsbanken
- Träffa lokala föreningar som visar sin verksamhet
- Prata med Polisen som är på plats redo för dialog
- Tävlingar och lekar

Kontakt: