Anna Broström ny arbetsmarknadschef

Anna Broström har utsetts till ny chef för arbetsmarknadsförvaltningen vid Luleå kommun. Hon kommer närmast från en tjänst som sektionschef för Migrationsverket Region Nord.

Anna Broström är utbildad beteendevetare och har gått flertalet chefs- och ledarutbildningar. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med människor och att ge dem stöttning i olika situationer. Anna har haft ett antal ledande befattningar främst inom Polismyndigheten och nu senast inom Migrationsverket.

Som sektionschef på Migrationsverkets norra region har Anna Broström ansvar för länets tre verksamhetsområden med totalt cirka 350 medarbetare. Hon är även ansvarig för det strategiska förändrings- och utvecklingsarbetet.

– Anna är en riktigt bra ledare, erfaren och utvecklingsorienterad. Med sin kompetens och erfarenhet från Migrationsverket kommer hon tillsammans med övriga medarbetare på arbetsmarknadsförvaltningen att starkt bidra till Luleås utveckling, säger kommundirektör Mikael Lekfalk.

Anna Broström är 56 år och bor i Boden. Hon börjar sin nya tjänst som förvaltningschef den 11 juni.

Bild Anna Broströmöppnas i nytt fönster

Mikael Lekfalk, kommundirektör, 070-650 54 10