Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Juridikelever från Luleå gymnasieskola vidare i skol-SM för juridik!

Skol-SM i juridik är en nationell tävling där juridikelever från hela landet får testa sina kunskaper i frågor om lag och rätt. Från Luleå gymnasieskola deltog samtliga elever i årskurs 3 på ekonomiprogrammets juridikinriktning. Alla lag fick goda resultat i första delen av tävlingen och ett av lagen, Lag Rätt, har dessutom tagit sig hela vägen till Petite-final. Stort grattis!

- Det här är en fjäder i hatten för ekonomiprogrammets juridikinriktning i Luleå och ännu ett kvitto på att vi har väldigt duktiga elever och lärare, säger Kristina Eklund, rektor.

Den första tävlingen består av ett skriftligt prov där varje lag tillsammans besvarar 15 frågor. Till sin hjälp har man lagboken som enda tillåtna hjälpmedel och frågorna handlar bland annat om Personrätt, Avtalsrätt och Köprätt. I år tävlade 96 lag från hela Sverige och samtliga lag från juridikinriktningen i Luleå fick resultat över snittet.

- Det är jätteroligt att alla lag som ställde upp hade så fina resultat, säger lärarna Ulf Hugosson och Mats Lilja. Det är även första gången sedan 2011 som något lag från Luleå går vidare och det är såklart extra roligt. Vi är stolta lärare!

Den 25 april i Stockholm kommer Lag Rätt att tävla om en 5-8 plats i Skol-SM för juridik.

- Det känns superspännande och utmanande! Vi kommer att få möta ett lag från en annan skola i ett rättegångsspel och det är ju en helt ny erfarenhet, säger Maria Andersson och Louise Parment, elever och lagmedlemmar.

Bra jobbat och stort lycka till i Stockholm önskar vi Lag Rätt!

Kontaktperson:
Kristina Eklund, rektor för Ekonomiprogrammet
Telefon: 0920-45 30 00