Pressmeddelande – Premiär för 3 Scener, gratisfestivalen för unga

Med artister som Jireel, The Magnettes och Mares drar Luleås nya vinterfestival 3 Scener igång på lördag. ”Tänk att få gå på ett gäng grymma spelningar och dessutom helt gratis”, säger festivalgeneralen David Jordansson. Bakom eventet står Luleå kommun.

På lördag är det premiär för festivalen 3 Scener och i Kulturens hus, i Ebeneser och på Lillan laddas det för fest.

- Det kommer bli hur kul som helst! Tänk att under några timmar få uppleva ett gäng grymma spelningar med riktigt bra artister och dessutom få skaka loss tillsammans med Eka Scratch och gänget från Exiled, säger David Jordansson, kulturutvecklare och i detta fall även festivalgeneral och fortsätter:

- Jag vill bara passa på att ge en heads up: När spelställena är fulla släpper vi inte in fler. Så om det är något band eller artist du verkligen vill se var då ute i god tid.

”Lokala artister frontar”
Festivalen sker på beställning av kulturnämnden och har unga mellan 13-20 år som huvudmålgrupp. 3 Scener är helt gratis och dessutom kan alla festivaldeltagare upp till 20 år åka gratis med Luleås lokaltrafik under kvällen, mot uppvisande av festivalens bussbiljett som finns på www.3scener.selänk till annan webbplats

På scen kommer bland andra stjärnskottet och årets artist Jireel, electro-popbandet the Magnettes och indiebandet Mares att stå.

- Vi vill också slå ett slag för våra lokala artister som är på väg att ta nya steg i sina karriärer. Så istället för ett klassiskt festivalupplägg kommer de lokala banden fronta var sitt huvudband/artist. Dessutom har vi tagit in Exiled Dance Crew som arrangerar hela kvällen på Kulturcentrum Ebeneser med fokus på breakdance, hiphop, uppvisningar och DJs och dansgolv. Nu laddar vi och taggar igång inför lördag och 3 Scener, säger David Jordansson.

3 Scener är så klart helt ett helt drogfritt evenemang.

Hela programmet: www.3scener.selänk till annan webbplats
Kontakt: