Isbana i toppskick inför premiärloppet i KPN Grand Prix

I morgon står Nederländernas toppåkare redo då startskottet går för det första loppet i skridskotävlingen KPN Grand Prix.

Vad: Nederländernas skridskotävling KPN Grand Prix
Var: Luleås isbana, start och mål Södra hamn
När: Start 22 februari 09.00. OBS! Starttiden kan ändras pga kylan, uppdaterad information finns ikväll på lulea.se

KPN Grand Prix är en skridskotävling bestående av fem långloppstävlingar med toppåkare, kvinnor och män, från Nederländerna. Två lopp har redan gått i Weissensee i Österrike och nu återstår tre långloppstävlingar mellan 22-25 februari på Luleås isbana.

– Vi är oerhört glada att våra gäster från Nederländerna återvänder för att genomföra sin skridskotävling på Luleås isbana igen. Samarbetet sträcker sig över tre år och vi hoppas att det blir längre än så om de trivs med oss, säger kommunalrådet Niklas Nordström.

Isbana i toppskick

– Isbanan är i toppskick och redo att ta emot alla åkare och gäster, berättar friluftssamordnaren Petter Wikström. Vi får en jättechans att visa upp Luleå och isbanan som besöksmål och vi hoppas att Luleå som stad sluter upp kring arrangemanget.

En annan gäst som är på plats i Luleå i samband med KPN Grand Prix är social- och idrottsminister Annika Strandhäll. Hon deltar i seminariet "Tillväxt med besöksnäringen som motor" där hon ska prata om idrottens betydelse för besöksnäringen.

Frågor hänvisas till;
Niklas Nordström 070-497 36 62 (kommunalråd)
Helén Wiklund Wårell 070-386 56 08 (fritidschef)
Petter Wikström 0920-45 56 11 (friluftssamordnare)