Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Pressinbjudan; Kärlek på gott och ont, diskrimineringsgrunderna och allas lika
värde

Råneåskolan firar Alla hjärtans dag med föreläsning av RFSL och en elevutställning. Det är arbeten av elever i årskurs 7 – 9 som ställs ut och teman är bland annat utanförskap, vardagshjältar, kärlek och allas lika värde.

Tid och plats:   14 februari, Råneåskolans aula
8.30 – 9.30       RFSL föreläser
10.00                   Utställningen öppnar, tipsrunda för eleverna

– Initiativet har tagits av oss lärare eftersom det här är en del i arbetet med lika behandling som ingår i skolans uppdrag, säger Ricard Lundberg, lärare i svenska och engelska. Vi är även en HBTQ certifierad skola och lyfter den här veckan frågor kring HBTQ och de övriga diskrimineringsgrunderna.

– Alla hjärtans dag känns som en bra dag att lyfta och knyta ihop våra arbeten och försöka visa på att det i grunden handlar om en sak... kärlek till dig själv och din nästa, tycker Ricard Lundberg

RFSL och Biblioteket medverkar med informationsbord. Eleverna i årskurs 6 bjuds in att komma och besöka utställningen med tillhörande tipsrunda. Utställningen kommer
att finnas på skolan fram till och med fredag, därefter flyttar den till Medborgarkontoret och kommer under vecka 8 att vara tillgänglig för allmänheten.

Media hälsas välkomna.

Kontakt
Ricard Lundberg, lärare Råneåskolan, 070 - 566 60 11