Projekt Östra länken nominerat till Årets Bygge i Sverige 2018

Luleå nominerad i byggbranschens mest prestigefyllda tävling

Det mesta syns inte när arbetena nu börjar bli klara, men VA-projektet Östra Länken är ett av de större infrastrukturprojekt som gjorts i Luleå. Det ger Luleå möjlighet att växa, det har skapat rekreationsytor för luleborna och förbättrat trafikmiljön. Nu är projektet nominerat till Årets Bygge 2018.

- Det känns fantastiskt bra att ett av de projekt jag lyft upp under min tid som kommunalråd får den här uppmärksamheten, trots att huvuddelen av projektet inte syns för Luleåborna, säger Yvonne Stålnacke.

– Att bli nominerad i en rikstäckande tävling som denna i hård konkurrens med andra stora projekt i Sverige känns verkligen hedrande. Det är många som bidragit till att vi är nominerade och glädjen över att få vara med i uttagningen delar vi givetvis med vår samverkanspartner NCC, säger Jesper Klefsjö, avdelningschef Investering, Stadsbyggnadsförvaltningen Luleå kommun.

Bakgrund

Årets Bygge lyfter fram exempel på det bästa byggsektorn presterar ur ett antal kriterier, exempelvis hållbarhet, ekonomi, säkerhet och samverkan i projekt som färdigställs under året. 20 projekt utgör nomineringarna till priset Årets Bygge 2018. Tävlingen är ett samarbete mellan Svensk Byggtjänst och Byggindustrin. Nomineringarna presenteras fortlöpande i tidningen Byggindustrin.

I mars 2018 koras vinnarna i tävlingen Året Bygge 2018.

Juryn för Årets Bygge 2018

Mårten Lindström, More 10 AB, ordförande
Thomas Lundgren, Svensk Byggtjänst
Staffan Åkerlund, Tidningen Byggindustrin