Klart med nytt härbärge inför vintern

Luleå kommun kommer i samverkan med den nybildade föreningen Natthärbärge i Luleå att öppna ett härbärge för tillfälligt hemlösa och utsatta EU-medborgare.

Härbärget öppnas i den tidigare lokalen som föreningen RIA har använt på Repslagargatan i Luleå.

– Vi är väldigt nöjda med att vi kan erbjuda ett tillfälligt boende till hemlösa och EU-medborgare under den kallaste perioden på året, säger Carin Johansson, områdeschef vid socialförvaltningen i Luleå kommun.

Härbärget har tio platser och planeras vara öppet från den 15 december till den 30 april.

– Vi har jobbat intensivt för att kunna öppna härbärget och nu är nästan alla bitar på plats vilket vi är mycket glada för, säger Nathalie Caron Elfgren och Anna-Sol Renberg från föreningen Natthärbärge i Luleå.

Carin Johansson, områdeschef Luleå kommun, 0920-45 44 73
Nathalie Caron Elfgren och Anna-Sol Renberg, Natthärbärge i Luleå, nh.lulea@gmail.com