Unika skridskotävlingen KPN Grand Prix i Luleå växer

Planeringen inför den stora skridskotävlingen KPN Grand Prix på Luleås isbana har startat. Succén från februari gör att arrangemanget växer och blir ännu större 2018.

KPN Grand Prix 2018 växer efter succén i februari då stora delar av Nederländernas allra bästa långloppsåkare på skridsko kom till Luleå för att tävla. Det var första gången som KPN Grand Prix arrangerades av det nederländska skridskoförbundet på Luleås isvägar mellan Norra hamn, Gråsjälören och Södra hamn. Då genomfördes en av fem deltävlingar i Luleå inför en stor publik på plats och en ännu större tv-sänd miljonpublik i Nederländerna.

Nästa år kommer tre deltävlingar att genomföras i Luleå den 22, 24 och 25 februari. Det kommer även att vara ett event med en öppen tävling för allmänheten den 23 februari.

Kommunalrådet Niklas Nordström och fritidschef Helén Wiklund Wårell är i Amsterdam i helgen för att träffa det nederländska skridskoförbundet.

-Vi är mycket stolta att vi återigen får förtroendet att arrangera den internationella skridskotävlingen i Luleå. Det öppnar för helt nya möjligheter för besöksnäringen, vinterturismen och idrottsarrangemang utomhus vintertid. Jag ser framemot att se kommunen, näringslivet och civilsamhället samarbeta för att Luleå ska visa ett gott värdskap för våra gäster från Nederländerna, säger Niklas Nordström.

Kontakt:
Niklas Nordström kommunalråd 070-497 36 62