Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Konstsimma på Pontusbadet

Snart kan Luleåborna simma och uppleva konst samtidigt när konstnären Lisa Tan visar upp sin videokonst på Pontusbadet.

Mellan 15 november och 3 december kommer Luleåborna att mötas av konst på olika offentliga platser i staden under Statens konstråds utställning Brytningstider – extrakt ur en framtida historia. Pontusbadet har blivit utvalt till en av utställningsplatserna där Luleås klassiska 50-talsarkitektur kan möta samtida konst. I taket vid stora bassängen kommer en storbildsskärm att installeras där konstnären Lisa Tans videokonst ska visas.

-Jag blev jätteglad när Lisa Rosendahl som är curator på Statens konstråd hörde av sig, det känns verkligen spännande med kombinationen badhus och konst. Min förhoppning är att det lockar både nya och ”gamla” besökare till Pontusbadet och dess café under de här två veckorna, säger Helén Wiklund Wårell, fritidschef i Luleå kommun.

Konstverk kommer även visas i  Pontusbadets café, Vetenskapens Hus på Storgatan och inne i den gamla militäranläggningen i Mjölkuddsberget.
 
Statens konstråd samarbetar med Luleå kommun i utställningen som är den avslutande delen i konstrådets serie Industrisamhälle i förändring som sedan 2015 ägt rum på olika platser i landet.

Mer information om utställningen här:
Brytningstider – extrakt ur en framtida historialänk till annan webbplats

Kontakt:
Helén Wiklund Wårell, fritidschef 0920 - 45 56 08