Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Pressinbjudan till Kulturkompassens arrangörsutbildning för nyanlända

Sedan våren har projektet Kulturkompassen nått över 150 nyanlända lulebor och nu är det dags för en av höjdpunkterna, arrangörsutbildningen. Där får våra nyanlända lära sig allt de behöver för att skapa egna kulturarrangemang i Luleå. Media välkomnas till Ebeneser för att träffa våra deltagare och veta mer om projektet!

När: Lördag 16 september kl 13:00
Plats: Ebeneser, Luleå
Medverkande: Deltagare i Kulturkompassen, representanter från kulturförvaltningen och Ebeneser samt Karim Aamer, projektledare Fryshuset.

Kulturkompassens* sjätte träff, arrangemangsutbildningen, är för våra nyanlända lulebor som själva drömmer om att arrangera kulturevenemang i Luleå. Utbildningen består av korta föreläsningar om Lillan och kommunens arrangörsstöd, om att hyra och arrangera i Kulturens hus, vad som gäller när man arrar i Ebeneser samt marknadsföringstips.

Det blir även föreläsning och workshop med Karim Aamer, projektledare på Fryshuset.

Kontakt: Aron Tideström, projektledare Kulturkompassen, 0920-25 99 84.

--------------
*Kulturkompassen arrangeras av kulturförvaltningen i Luleå, i samarbete med Sensus, och fungerar som en samhällsorientering inom kulturområdet för nyanlända lulebor. Hittills har deltagarna skapat i konsthallen, firat barnens dag på Hägnan, gått guidad tur i världsarvet Gammelstad, varit med på Kulturens hus programsläpp samt fått guidning i biblioteket.

På höstprogrammet står, förutom arrangörsutbildningen, ett antal konserter och dansföreställningar.