Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kick-off för gymnasieutbildning med
lysande framtidsutsikter

Tretton förväntansfulla elever börjar i höst sin utbildning på Hotell- och turismprogrammet, det senaste tillskottet bland programmen vid Luleå gymnasieskola. Programmet har lärlingsinriktning och undervisningen sker i nära samarbete med branschen.
Välkomna att träffa lärare, elever, branschföreträdare, rektor och studievägledare vid uppstarten av det nya programmet.

Dag och tid: fredag 25 augusti, kl 11.30

Plats: Clarionhotell i Luleå, Skeppsbrogatan 34

– Intresset för utbildningen har varit stort och det finns ett sug efter välutbildad arbetskraft i en växande bransch, säger rektor Ellinor Bäckström Larsson. Det nya programmet blir ett viktigt bidrag till den växande besöksnäringen i Luleå och länet samtidigt som branschen får forma blivande personal. Den här utbildningen ger ungdomar goda chanser till arbete i hela Norrbotten och faktiskt hela världen. Vi är övertygade om att vi tillsammans med branschen skapat en utbildning med oändliga utvecklingsmöjligheter, avslutar rektor Bäckström.

Hotell- och turismprogrammet i Luleå fokuserar på hotell- och konferensverksamhet.
Hälften av utbildningen sker ute på de företag som skolan samarbetar med.

– Vi ser fram emot samarbetet med gymnasieskolan och tar med glädje mot elever som är nyfikna på branschen och dess möjligheter”, säger Niclas Jonsson, VD Scandic Hotels.

Kontaktperson
Ellinor Bäckström Larsson, rektor Luleå gymnasieskola, 070-342 50 93