Nu är vi 77 000 Luleåbor

Enligt kommunens senaste befolkningsstatistik har Luleå nu passerat 77 000 invånare. Det ska vi fira med kalas i Stadsparken den 23 september.

Luleå växer och folkmängden var fram till och med förra veckan 77 069 personer. Tillväxten väntas fortsätta då Luleå brukar växa som mest under hösten när universitetsstudenterna kommer.

För att fira att vi är 77 000 Luleåbor arrangerar kommunen ett kalas i Stadsparken för hela familjen. Lördagen den 23 september bjuder vi på kalasfika och flera roliga aktiviteter för barnen som till exempel fiskdamm, såpbubblor, ansiktsmålning och ballongdjur. På scenen blir det sång, musik, dans och trolleri.

– Det är jätteroligt att vi nu har passerat 77 000-strecket! Vi har tidigare bestämt att vi ska fira varje jämnt tusental tillsammans med Luleåborna. Fler kommuninvånare är viktigt både för Luleås ekonomi och för att vi ska kunna fortsätta vara en stark tillväxtmotor för hela länet, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke.

– Det visar att vi är på rätt väg och att Luleås attraktivitet håller i sig. En befolkningstillväxt ger ett större kundunderlag till handeln och restaurangbranschen och är en förutsättning för att klara vårt behov av arbetskraft, både inom den offentliga sektorn och det privata näringslivet, säger kommunalråd Niklas Nordström.

Kontaktpersoner:
Yvonne Stålnacke, 070-641 55 56
Niklas Nordström, 070-497 36 62

Bild: Luleås befolkningsutveckling veckovis under 2016 (blå kurva) och 2017 (röd kurva).öppnas i nytt fönster